LähiTapiola
TerveysHelppi
Kirjaudu sisään

Usein kysyttyä

TerveysHelpin aukioloajat

TerveysHelpin chat-vastaanotto on auki vuoden jokaisena päivänä kello 07-23.00 Puhelinpalvelumme on auki joka päivä klo 7.00 - 18.00.

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen pyydämme asiakkaitamme asioimaan mahdollisuuksien mukaan TerveysHelpissä chatin tai verkkoselaimen kautta.

Maksaako TerveysHelpin käyttö?

TerveysHelpin käyttö ja hoitajan kanssa keskustelu on sinulle maksutonta kun sinulla on LähiTapiolan terveyden vakuutus tai matkavakuutus.

Keskustellessasi hoitajan kanssa saat tietää kattaako vakuutusturvasi terveyshuolesi tai tapaturmasi hoidon.

Jos sinut ohjataan TerveysHelpin etälääkärille, lääkärikulun maksaa LähiTapiola ja se vähennetään vakuutuksesi maksimikorvausmäärästä. Etälääkärin lääkärikulu on 32,50 euroa.

Mahdollisten jatkotoimenpiteiden korvattavuus määräytyy vakuutuksesi ehtojen mukaan.

Maksusitoumuksesta

Mitä tarkoittaa maksusitoumus

Sinulla on mahdollisuus saada maksusitoumus LähiTapiolalta, jos hoitava lääkärisi määrää vammasi hoitoon kalliin tutkimuksen, toimenpiteen tai hoidon. Kun maksusitoumus on myönnetty LähiTapiola maksaa maksun. Maksusitoumuksia myönnämme vain LähiTapiolan hoitolaitoskumppaneille.

Miten saan maksusitoumuksen?

Sinua hoitava lääkäri lähettää maksusitoumuspyynnnön sähköisesti LähiTapiolaan. Maksusitoumuspyynnöt käsitellään saapumisjärjestyksessä LähiTapiolan korvausosastolla. Huomioithan, että terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa sinua palvelee TerveysHelppi, maksusitoumus- ja muissa korvausasioissa LähiTapiolan korvauspalvelu https://www.lahitapiola.fi/henkilo/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Kauanko käsittely kestää?

Käsittely kestää keskimäärin 3-7 vuorokautta. Odota rauhassa yhteydenottoa LähiTapiolan korvausosastolta, saat viestin/puhelun heti kun asiasi on käsitelty.

Voinko saada sairaslomaa TerveysHelpin kautta?

Kyllä voit.

TerveysHelpin etävastaanotto ja muut etäpalvelut soveltuvat vain lyhyen ja tilapäisen työkyvyttömyyden arvioon, ja sairaspoissaolotodistuksia kirjoitetaan TerveysHelpin lääkäreiden toimesta tyypillisesti 1-3 päiväksi.

Jos sairaus ja sen aiheuttama työkyvyttömyys on pitkittymässä, olisi yleensä parasta hakeutua perinteiselle vastaanotolle arvioitavaksi.

Miten hoidan lapseni terveysasioita TerveysHelpissä?

Mikäli olet lastesi vakuutustenottaja, lastesi vakuutukset näytetään sinulle vakuutustiedoissasi. Aloittaessasi keskustelun sinulta kysytään kenen asioita haluat hoitaa.

Mitä jos lapseni on toisen henkilön vakuuttama?

Huoltajana voit lisätä lapsesi TerveysHelppiin vaikka et olisi vakuutuksenottaja.

TerveysHelppi-applikaatiossa voit lisätä lapsesi Vakuutukset-välilehdeltä kohdasta "lisää lapsi".

Käyttäessäsi TerveysHelppiä selaimella voit lisätä lapsesi aloittaessasi chatin.

Huoltajuussuhteesi tarkastetaan väestörekisterikeskuksesta, ja lapsesi lisätään tietoihisi. Näin voit hoitaa hänen terveysasioitaan samaan tapaan kuin vakuutuksenottaja.

Vastasyntynyneet lapset

Vastasyntyneen lapsen tietojen päivittyminen väestörekisterikeskuksen kaikkiin palveluihin voi kestää useamman kuukauden. Mikäli vauvan lisääminen sovellukseen ei onnistu, voit hoitaa hänen asiaansa ottamalla puhelimitse yhteyttä TerveysHelppiin 0206 1000.

Yli 12-vuotiaat lapset

Lapsen täyttäessä 12 vuotta, edellyttää potilaslaki lapsen kirjallista suostumusta TerveysHelppi-sovelluksen kautta asioimiseen. Ilman lapsen allekirjoittamaa suostumusta ei huoltaja voi asioida lapsen puolesta TerveysHelpin sovelluksessa.

Lataa TerveysHelpin suostumuslomake (pdf). Avaa lomake nettiselaimessa tai kopioi linkki jotta voit tulostaa lomakkeen.

Kuvaa tai skannaa täytetty ja allekirjoitettu lomake, ja toimita lomake osoitteeseen perheliitos@mehilainen.fi tai Mehiläisen toimipisteeseen. Voit myös täyttää lomakkeen toimipisteessä.

Kun lomake on vastaanotettu ja tiedot viety Mehiläisen järjestelmään, voit lisätä lapsen sovelluksen perheprofiiliin ja käyttää sovellusta yli 12-vuotiaan lapsen asiointiin.

Yli 15-vuotiaat lapset

Lapsen täyttäessä 15 vuotta, tarvitaan potilaslain mukaan suostumus uudelleen.

Korvaako vakuutus?

LähiTapiolasta saat monia erilaisia vakuutuksia, joissa myös korvausmäärät/sovitut omavastuut ovat erilaisia. Näin ollen suosittelemme olemaan yhteydessä LähiTapiolan korvausosastoon, kun haluat tiedon oman vakuutuksesi korvattavuudesta https://www.lahitapiola.fi/henkilo/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Miten uusin reseptini TerveysHelpissä?

Voit uusia vakuutuksesta korvattavia reseptejäsi TerveysHelpin kautta.

Aloita keskustelu normaaliin tapaan, ja valitse "Muu terveysasia". Sinulta kysytään mihin asiasi liittyy, valitse "Reseptin uusinta".

Mitä reseptejä voin uusia TerveysHelpin kautta

Lääkelaki kieltää uusimasta tiettyjä, pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia ja väärinkäyttöön soveltuvia lääkkeitä (kuten vahvoja kipulääkkeitä, rauhoittavia lääkkeitä ja unilääkkeitä) etävastaanotolta käsin.

Lisäksi on joitain sellaisia lääkevalmisteita (esimerkiksi aknen hoitoon), joita voivat uusia vain erikoislääkärit. Myös tietyt pitkäaikaissairaudet vaativat hoitosuhdetta ja seurantaa fyysisellä vastaanotolla.

Muissa tilanteissa pääsääntöisesti mikä tahansa resepti voidaan uusia TerveysHelpin kautta.

Miten voin hakea korvausta itse maksetuista kuluista?

Korvaushakemuksen voi tehdä osoitteessa: www.lahitapiola.fi/henkilo/hae-korvausta Kun kyseessä on yrityksen ottama vakuutus: https://www.lahitapiola.fi/yritys/hae-korvausta

Miten voin lisätä yli 12-vuotiaan lapseni TerveysHelppiin?

Lapsen täyttäessä 12 vuotta, edellyttää potilaslaki lapsen kirjallista suostumusta TerveysHelppi-sovelluksen kautta asioimiseen. Ilman lapsen allekirjoittamaa suostumusta ei huoltaja voi asioida lapsen puolesta TerveysHelpin sovelluksessa.

Lataa TerveysHelpin suostumuslomake (pdf). Kuvaa tai skannaa täytetty ja allekirjoitettu lomake, ja toimita lomake osoitteeseen perheliitos@mehilainen.fi tai Mehiläisen toimipisteeseen. Voit myös täyttää lomakkeen toimipisteessä.

Kun lomake on vastaanotettu ja tiedot viety Mehiläisen järjestelmään, voit lisätä lapsen sovelluksen perheprofiiliin ja käyttää sovellusta yli 12-vuotiaan lapsen asiointiin.

Yli 15-vuotiaat lapset

Lapsen täyttäessä 15 vuotta, tarvitaan potilaslain mukaan suostumus uudelleen.

Miten voin varata ajan lääkärin vastaanotolle?

TerveysHelpin lääkärit ja hoitajat pystyvät auttamaan useimmissa tapauksissa ilman ajanvarausta.

Jos tiedät että tarvitset ajan hoitolaitokseen, soita TerveysHelppiin numeroon 020 61000 (klo 7-18) tai aloita uusi chat-keskustelu ja valitse vaihtoehto “Ajanvarausasiat”. Chat palvelee ajanvarausasioissa klo 7-23.

Onko omavastuuosuutta vielä jäljellä?

Kuten muissakin korvausasioissa, korvausosasto auttaa sinua kaikissa omavastuutiedusteluissa. Löydät oman alueesi LähiTapiolan korvausosaston osoitteesta https://www.lahitapiola.fi/henkilo/asiakaspalvelu/yhteystiedot

Voinko hoitaa puolisoni terveys- tai vakuutusasiaa?

Jokaisen palvelua käyttävän henkilön tulee tunnistautua palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Näin ollen puolison terveys- tai vakuutusasian hoitaminen ei TerveysHelpissä ole mahdollista.